Субота
27.04.2024
16:36
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Новороздільський професійний ліцей
Головна » 2010 » Лютий » 11 » «Радуйся, земле…».
10:09
«Радуйся, земле…».

                                               «Радуйся, земле…».

            22 січня у Новороздільському професійному ліцеї з самого ранку звучали різдвяні колядки, адже цього дня у стінах навчального закладу проходило свято «Ой, прийшли до нас три свята  у гості», яке підготували: заступник директора з навчальної роботи Труш  О.М. та викладач української мови і літератури Білінська В.М.

            На сцені вишиті рушники, образи, покуть із сіном, дідух, глиняний посуд, стіл із традиційними стравами.

            Господар, Горак Ігор, учень групи 22, виносить дідуха, віншує із Святим вечором, «проганяє злі сили».

            Господиня, Антонюк Олена, учениця цієї ж групи, ставить на стіл кутю, узвар. Разом промовляють молитву: «Дякуємо Богові святому, що допоміг нам дочекатись у мирі і спокої цих свят…»

            До символічної хати заходять колядники, учні 22 та 13 груп. Лине коляда «Добрий вечір тобі …», «По всьому світу», «Небо і земля», віншування. Та яке Різдво без вертепу? І вже чути дзвони пастушків (Вараниці Юрія, Сметанського  Євгена, Терів Ірини). Артистично поводився в ролі  Ірода – Сидор Д., Смерті – Балакірєва Г., Чорта – Яців О., Цигана – Хамевко А.

            Ведучі: Микитин В., Яценко І. розповіли присутнім про святкування Нового року за старим стилем,  коли колядники «водили Маланку» від хати до хати. На сцені весела Маланка під керівництвом Надорожного М.І., головними персонажами якої – Луцан Б. (Маланка), Шоробура Ю. (Василь). Веселі колядки звучать одна за одною: «Старий рік минає», «Ще сонце не сходить. Василя надходить», «Казала вам, «Скубка, скубка».

            Не обійшлось без щедрівки. Ансамбль дівчат виконав під гітару, Шоробура  Ю., щедрівку «Щедрий вечір, добрий вечір», заспівувала Кріль Т. Майстри кафедри  кухарів  привітали всіх щедрівкою «Там на річці, на Йордані», а обряд проганяння куті здійснили майстри виробничого навчання: Дитко О.С., Катаран Ф.І.: «Іди  кутя з покуття, а узвар – на базар. Паляниці залишайтесь на полиці, а дідух – на теплий дух…»

            Завершилось  свято колядою «Бог предвічний», яку підтримав  весь зал.

 

 Викладач української мови та літератури Білінська В.М.

Переглядів: 1801 | Додав: nrpl
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: