Понеділок
06.05.2024
06:19
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Новороздільський професійний ліцей
Головна » 2009 » Травень » 14 » Конкурс-огляд художньої самодіяльності
15:17
Конкурс-огляд художньої самодіяльності

Новороздільський профліцей: шлях до перемоги
Виступ учнів Новороздільського профліцею на обласному конкурсі «Молодь обирає здоров'я» серед навчальних закладів профтехосвіти Львівщини, який проходив 8 квітня у Львові, увінчався перемогою. У нагороду наші ліцеїсти з художньо-спортивно-хореографічною композицією (підготовленою, до речі, керівником театрального гуртка Л. Мартинів), якій надали І місце, у вересні виступатимуть в Одесі на Всеукраїнському конкурсі «Молодь обирає здоров'я»
І не дивно, адже молодь, яка навчається в Новороздільському профліцеї, обирає активність, вміння, прагнення до самоствердження і шлях до перемоги. Ми сказали лише про одну з перемог ліцеїстів, а їх от лише за останні місяці декілька.
Зокрема, на обласному турі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед кухарів учениця профліцею Марія Мороз (майстер В.В. Михайлик посіла третє місце, друге місце зайняв ліцеїст групи слюсарів з ремонту автомобілів Олексій Струцький на обласному турі Всеукраїнського конкурсу за знання теорії будови автомобілів (готували до конкурсу майстри виробничого навчання С.М. Гуменецький і Р.С. Волошанський). Друге місце в області по стрільбі з гвинтівки на обласних фінальних змаганнях допризовної молоді серед міст і районів області – Юра Вовчук, Володя Лавренців, Тарас Коваль (керівник гуртка військово-прикладного спорту І. М. Михайлик). Друге місце на обласному конкурсі читців – Оксана Милик зачарувала декламацією монологу з п’єси «Ромео і Джульєтта».
Загалом кожен номер традиційного уже свята творчості й таланту – звіту художньої самодіяльності Новороздільського професійного ліцею журі, у складі якого були представники комітету профтехосвіти Львівської області і Палацу естетичного виховання молоді, оцінило якнайвище, «Творчості проміння золоті» випромінювали не лише учні, а і їх наставники. Такий тандем – талановитих учнів і самовідданих викладачів – і накладає золотий відпечаток на будь-яку діяльність професійного ліцею.
Художня самодіяльність цього навчального закладу багатогранна – від пісенних номерів до драматичних постановок і літературних композицій.
Хор учнів і педагогів ліцею  під керівництвом М. Іваницького, ансамбль учнів ліцею, чоловічий квартет працівників ліцею, жіночий ансамбль вчителів «Калина», солісти О. Харівська, Ю. Шоробура (до того ж автор і слів, і музики), В. Микитин (одночасно і ведучий) – пісенними глибинними запасами можна лише зачаруватися.
Перлами художньої творчості були і постановки діючих у ліцеї гуртків – жартівлива сценка «Знайомство по Інтернету» й весела постановка уривку з комедії М. Старицького «За двома зайцями» (театральний гурток «Лицедій» під керівництвом Л.Мартинів), літературна композиція «Великий льох» у виконанні учасників гуртка «Художнє слово» (керівник В.М. Білінська) та фольклорна композиція «Писанкове дерево», присвячена І. Сколоздрі з Розвадова, відомому художнику по склу (фольклорний гурток під керівництвом І.Д. Винокурової).
Тема кохання особлива близька віку ліцеїстів, тому й зображували його на сцені настільки прекрасно, щиро, живо, що зал завмирав у полоні юних почуттів – як от слухаючи літературно-музичну композицію «Любов торкнулась нас крилом» у виконанні П. Турлая і Л. Оленич. Нев’янучий мистецький букет, який уклінно піднесли учасники творчих колективів Новороздільського профліцею присутнім, заряджає позитивною енергією увесь навчальний процес. Тому ліцеїсти і головний обов’язок – навчання виконують настільки ж відповідально й піднесено. Звідки і результати. Окрім перемог і призових місць – визнання на всіх рівнях профтехосвіти.
Смачну пухку випічку ліцеїстів добре знають у нашому місті – нею смакують чи не у всіх установах та закладах: зраненька напікши булочок, учні ліцею їх і розносять, пропонують. Не один пишний банкет в межах району та й області запрошують обслуговувати учнів Новороздільського профліцею. Та й будь-якої спеціальності, якої навчають тут – будь-то кухар-кондитер, офіціант-бармен чи кравець, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, слюсар з ремонту автомобілів, водій чи електрозварник, оператор комп’ютерного набору, чи електромонтер з ремонту та обслуговування електрообладнання – будьте певні, навчають на найвищому рівні, задовольнивши найвибагливіших роботодавців. Окрім якісної освіти, Новороздільський професійний ліцей це навчання зробить красивим, веселим і бажаним.
Іванна ЗЕМЛЯЧКА
(«Вісник Розділля» від 24 квітня 2009 року, №15 (722))

Переглядів: 1955 | Додав: nrpl
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: